Bomo dočakali prvo žensko trenerko v ligi NBA?

Ameriška sedma sila opozarja na košarkarsko trenerko Becky Hammon, ki naj bi lahko postala prva ženska v vlogi glavne trenerke moštva lige NBA. Nekdanja košarkarica ženske lige NBA (WNBA) in trenutna pomočnica legendarnemu Greggu Popovichu, naj bi bila resna kandidatka za prevzem trenerskega stolčka New York Knicksov.


Na razgovor za novega trenerja Kratkohlačnikov pa ne čaka zgolj Hammova. Kot poroča ameriški novinar Ian Bagley se za novo delovno mesto potegujejo še še Kenny Atkinson (nekdanji glavni trener Netsov), Mike Miller (zdajšnji začasni trener New Yorka), Chris Fleming (pomočnik trenerja v Chicago Bulls), Darvin Ham (pomočnik Milwaukeeja), Tom Thibodeau (nekdanji trener Chicaga in Minnesote), Mike Woodson (nekdanji trener Knicksov). Na tapeti sta celo nekdanja košarkaša Knickosv Mark Jackson in Jason Kidd.

Hammonova se je lansko sezono že ponudila new yorški franšizi, a ji ta ni garantirala dolgoročne pogodbe. Za enkrat ima za seboj vodstvo le ene NBA tekme, ta pa je bila v finalu lasvegaške poletne lige, ki jo je z njo San Antonio uspešno osvojil.

Sorodne objave