Bo Kenneth Faried novi član Lakersev?

Kenneth Faried v Los Angeles

Ekipa Los Angeles Lakers ima na svojih treningih novega člana, ki ga preizkuša za novo sezono. Bivši center Denverja Kenneth Farried bi se lahko po skoraj treh letih odsotnosti vrnil na parkete lige NBA.


Kenneth Faried je od leta 2011 kar sedem sezon igral za Denver Nuggets na položaju krilnega centra. Povprečno je za ekipo zahodne konference dosegal po 11.4 točk, 8.2 skokov, 1 podajo, 0.8 ukradeno žogo in prav toliko blokad. V svoji zadnji sezoni je igral za Brooklyn Nets, za katere je nastopil na dvanajstih tekmah. Dogovorili so se za buy-out pogodbe in odšel je v Houston Rocketse. Na petindvajsetih tekmah sezone 2018/2019 je za rakete v 24 minutah dosegal po 12.9 točk in 8.2 skokov.

Odločil se je za odhod na Kitajsko, kjer je odigral sedem tekem in povprečno dosegal po 17.3 točk, 10 skokov, 1.3 podajo, 1.3 ukradeno žogo in 2.4 blokadi.

Kot poročajo poznavalci lige, so se v ekipi Los Angeles Lakersov odločili za trening z enim najbolj atraktivnih igralcev svojih let. Zgolj 31-letni Faried bi po vseh nepisanih pravilih še moral imeti mesto v ligi NBA. Če je temu res tako, bomo videli v naslednjih tednih. Pred mesecem dni je bil tudi član Portlanda na turnirju Summer League v Las Vegasu.

Sorodne objave