Bivši NBA-jevec, ki je zaradi kilogramov končal kariero, opozarja Ziona!

Nekdanji košarkar lige NBA Glen Davis je še eden izmed mnogih, ki opozarja na težo eksplozivnega novinca New Orleansa Ziona Willamsona. Davis je zaradi poškodbe kmalu končal svojo NBA kariero, Zionu pa sporoča, naj pazi na težo, če ne želi končati kakor on.


»Eden izmed razlogov zakaj sem moral končati z igro, je bila moja teža,« opozarja Davis za TMZ. »Zion mora svojo težo imeti pod kontrolo.« Davis je v svojih dneh igranja tehtal kar 131 kg in večino svojih problemov z gležnjem ter stopali obesil na svoje kilograme. Te so ga postopoma pripeljali do konca kariere v letu 2015.

Zion je trenutno visok 200,66 cm in tehta 129 kg. Njegova izjemna moč in atletske sposobnosti, so ga v času univerzitetne košarke naredile enega najbolj atraktivnih in želenih igralcev Amerike. Toda kmalu po vstopu v NBA so se ljubitelji košarke in analitiki začeli praskati po glavi, saj naj bi Zion s svojim stilom igre in telesnimi specifikacijami preveč obremenil svoje telo ter težko nadaljeval v najmočnejši ligi na svetu. Ta predvidevanja so dobila svojo potrditev praktično že v začetku sezone, saj si je Williamson po dveh pripravljalnih tekmah poškodoval koleno. Trenutno je v okrevanju po operaciji meniskusa in Pelikani bodo nanj lahko računali šele okoli novega leta.

Poleg opozorila, je Davis novincu namenil tudi nasvet: »Verjetno bo moral izgubiti nekaj mišične mase, drugače pa mislim, da bo vredu.« Zion se je verjetno že naposlušal svaril in predlogov glede njegovega telesa, toda besede Glena Davisa imajo zagotovo toliko večjo težo.

Photo: Hypebeast

Sorodne objave