Bivši NBA igralci osumljeni goljufije zdravstvenega sistema

V javnost je prišla novica, da naj bi bivši NBA igralci prejeli 2,5 milijona dolarjev izplačil. Goljufijo, kakor navajajo tožilci naj bi organiziral nekdanji član New Jersey Netsov in Houston Rocketsov Terrence Williams.


Osemnajst nekdanjih košarkarjev je v ligi NBA osumljenih goljufanja zdravstvenega sistema zavarovanja lige, ki naj bi ga ogoljufali za skoraj štiri milijone dolarjev, so sporočili newyorški tožilci.

Obtožujejo pa prav Terrenca Williamsa, da je organiziral goljufijo v kateri naj bi prejel 230.000 dolarjev izplačila. Glavna pomočnika naj bi bila Glen Davis in Tony Allen, vse to pa naj bi izvajali od leta 2017 do lanskega leta.

Obtožnica ga bremeni, da je zdravstveni sistem ogoljufal tako, da je vložil lažne zahtevke za povračilo stroškov za zdravstvene in zobozdravstvene storitve, ki pa sploh niso bile izvedene. Tožilci še navajajo, da je obtoženi vložil lažne zahtevke v skupni vrednosti kar 3,9 milijona dolarjev, igralci pa naj pri prejeli povračilo v višini 2,5 milijona dolarjev. Obtožene so po večini že aretirali v različnih zveznih državah.

Foto: Bostonglobe.com

Sorodne objave