Ben Simmons se je vrnil v Philadelphio

Ben Simmons se je vrnil k 76ersem

Ko je postajalo vedno bolj jasno, da Ben Simmons ne bo nikoli več stopil v mesto Philadelphia, se je zgodba obrnila. Ben Simmons je prišel v mesto in areno Wells Fargo Center in je pripravljen nadaljevati pogovore o igranju.


Med pripravljalno tekmo 76ersov in Brooklyna je udarila novica, da se je Ben Simmons vrnil v mesto. Še več, vstopil je v areno in opravil testiranje zoper covid-19. Kot poroča Adrian Wojnarowski tega ekipa ni vedela, saj so bili do sedaj v kontaktu z njegovo ekipo in agentom, Richom Paulom.  Zakaj se je vrnil? Razlogov je veliko, pravega pa pozna le on. Vseeno pa se že pojavljajo govorice o razlogu njegovega povratka.

Prvi in najglasnejši razlog je višina kazni s strani kluba. S prvim oktobrom je izgubil osem milijonov, ki v pogodbi ni bilo garantiranih. Vsako izpuščeno pripravljalno tekmo pa je bil kaznovan s približno 350 tisoč dolarji, kar je do danes naneslo že več kot milijon dolarjev. Philadelphia 76ers se je močno držala kazni ob njegovem izostanku in privarčevala nekaj denarja.

Drugi razlog je nezmožnost menjave drugam. Ta razlog ponuja svoja dva pod-razloga, ki se dotikata menjava v drugo mesto. Ekipe vedo, da lahko za Simmonsa ponudijo manj, a ker je glavni mož odločitve Daryl Morrey, je cena za Simmonsa previsoka. Svojo ceno si Ben Simmonsa lahko dvigne le z igranjem, a še to na najvišjem nivoju.

Tretji razlog, ki je za mnoge najmanj verjeten, pa je želja po igranju. Tisti, ki so upravičevali njegovo manjko na pripravah, so že postregli z razlogi oziroma izgovori. Tako smo lahko opazili, da je bil vse to trik Richa Paula in agentov.

Še vedno pa so najglasnejša ugibanja o kasnejši menjavi Simmonsa, če po nekaterem čudežu slučajno ne prične početi tistega, kar si mnogi želijo. Metati iz razdalje.

Sorodne objave