Bečirović: Tekmovanja bi se morala zaključiti ta trenutek

Za javnost je ob prekinitvi vseh košarkarskih aktivnosti spregovoril tudi športni direktor Cedevite Olimpije, Sani Bečirović.

Vodstva košarkarskih tekmovanj, pa tudi navijači, se že nekaj časa ukvarjajo s vprašanjem, kako zaključiti to sezono. Po besedah Bečirovića imajo glede tega pri Cedeviti Olimpiji izoblikovano precej jasno mnenje: Vsi v klubu smo mnenja, da je položaj, v katerega je celoten svet potisnila pandemija koronavirusa, takšen, da bi se moralo tekmovanje zaključiti ta trenutek, ob tem pa končni zmagovalec ni pomemben. Naš predlog o predčasnem zaključku sezone smo že posredovali Košarkarski zvezi Slovenije, Združenju košarkarskih prvoligašev Slovenije in preostalim klubom, ki sodelujejo v 1. slovenski košarkarski ligi. Enakega mnenja pa smo tudi, kar se tiče nadaljevanja sezone v Ligi ABA.

Nekdanji odlični dolgoletni evroligaški košarkar je na trenutno situacijo pogledal tudi iz vidika košarkarjev:Moje stališče je povsem enostavno. Krepko smo mimo točke, pri kateri se moramo odločiti, ali je bolj pomemben šport, ali zdravje vseh nas. Pri tem mislim na družine, otroke, in če pogledam iz našega, športnega vidika, zdravje vseh, ki smo vpleteni v delovanje košarkarskega kluba. V mislih moramo imeti zdravje igralcev, navijačev, trenerjev in vseh nas, ki delamo ob parketu. Šport ni stikalo, ki ga lahko prižgeš in ugasneš po mili volji. Šport, in s tem košarka, se igra zaradi navijačev, in ne verjamem, da bomo lahko vsi skupaj kar naenkrat odmislili vse, kar se ta trenutek dogaja po celem svetu. To pa nas pripelje do vprašanja, ali je smiselno igrati košarko brez navijačev v dvorani, saj močno dvomim, da bodo zadeve, ki se trenutno dogajajo povsod, tako zlahka pozabljene.”

Foto: Cedevita Olimpija

Sorodne objave