Atlanta ostala brez centra zaradi poškodbe

Okongwu je izgubljen za večji del sezone

Atlanta Hawks je ekipa, ki ni imela sreče s poškodbami. Sezono so začeli brez Bogdanovića, načeli so jo covid protokoli, zdaj pa so ostali še brez mladega centra. Odsoten bo približno šest mesecev.


Trae Young, Bogdan Bogdanović, Cam Reddish, Kris Dunn, Kevin Huerter, Tony Snell in DeAndre Hunter so bili v tej sezoni na seznamu poškodovanih igralcev Atlante. Težave so jih pestile od začetka do konca, a to ni uničilo fantastičnega uspeha. Trener Nate McMillan jih je odpeljal do finala vzhodne konference, kjer so izgubili proti kasnejšim prvakom, Milwaukeeju.

Zdaj so izgubili še enega igralca, ki bo odsoten večji del sezone. Onyeka Okongwu je moral na operacijo desne rame. Njegova rehabilitacija in vrnitev na teren bo trajala približno pol leta.

Novinec Atlante je bil izbran kot šesti v naboru. Atlanta bo morala računati na Bruna Fernandesa iz Angole, ki bo stopil v čevlje rezervnega centra. Okongwu je v svoji prvi sezoni povprečno dosegal 4.6 točke, 3.3 skoke in 0.7 blokade v dvanajstih minutah igre.

Sorodne objave