Ameriški mediji o razlogih, zakaj Dončić ni pristal v Sacramentu

Atlanta je v zadnjem letu pogosto obravnavana kot franšiza, ki je naredila napačno potezo na draftu 2018. Lahko bi v svoje vrste pripeljala Luko Dončića, toda v zamenjavi z Dallasom so prejeli Treaja Younga. Potencialna ekipa za čudežnega dečka je bil tudi Sacramento, ki pa naj bi imel takrat »dobre« razloge, zakaj si Luke ni želel. 


Sacramento Kingsi so tedaj izbrali Marvina Bagleya kot št. 2 na naboru, torej tik pred Dončićem, ki je bil izbran kot tretji. V oddaji The Woj Pod je športni novinar medijske hiše ESPN Tim MacMahon dejal, da je na odločitev Sacramenta vplivalo mnenje jugoslovanske košarkarske legende in generalnega menedžerja Kraljev Vlade Divca.

»Kolikor razumem sta si bila Luka in Divac blizu, slednji je tako dobro poznal tudi Lukovega očeta Sašo. Skratka, njegovega očeta ni ravno koval v zvezde in potem še stvar kot je ‘kakršen oče, tak sin…’. No, motil se je… Luka je popolnoma drugačen ‘model’. Tu si se malo zafrknil, Vlade!«

Vsekakor je imel Sacramento dobre razloge za odločitev tudi iz košarkarskega vidika. Navsezadnje je za njih že igral mladi super-talent De’Aron Fox, okrog katerega so Kralji že pričeli s sestavo ekipe, konec koncev pa je bil Bagley daleč od slabe izbire. Mladenič je bil izbran kot igralec leta v ameriški univerzitetni ligi in kot novinec v prejšnji sezoni ni razočaral.

Toda dandanes že težko prehvalimo Luko Dončića, kljub temu, da igra šele svojo drugo NBA sezono. Trenutno je za mišji rep oddaljen od povprečja trojnega dvojčka na srečanje, ter postaja vse resnejši kandidat v debati za MVP-ja lige.

Medtem, ko je Bagley soliden mladi talent, ki bo verjetno postal eden od temeljev prihodnosti Sacramenta, pač ni Luka Dončić.

Photo: SB Nation

Sorodne objave