ABA liga: Znano kdaj se bo pričela sezona! Superpokala ne bo!

Na danšnjem zboru članov skupščine ABA lige so bili sprejeti naslednji sklepi:


– ABA liga in ABA 2 liga bosta do sezone 2024/25 sestavljeni iz 14 moštev.

– Skupščina se je odločila, da se bo sezona 2020/21 pričela 19. septembra.

– Zadnjeuvrščena ekipa ABA lige ne bo imela pravice nastopa v tem tekmovanju v prihodnji sezoni. Finalist ABA 2 lige in 13. uvrščeni v ABA ligi se bosta pomerila v kvalifikacijah za ABA ligo.

– Zaradi sitiacije s pandemijo koronavirusa, ki še vedno prinaša številne restrikcije, se je skupščina odločila, da odpove izvedbo letošnjega superpokala.

– Glede na rezultate v posameznih državnih prvenstvih bodo v sezono 2020/21 v ABA ligi participirali: Gorica, Helios Suns, Lovčen 1947, MZT, Skopje Aerodrom, Rabotnički, Sloboda Užice, Spars Realway, Sutjeska, Široki in Zlatibor.

– Hkrati je skupščina pravico do nastopa v ABA 2 ligi podelila tudi moštvom: Mladost Zemun, Studentski centar, Slovoda Tuzla in Podgorica. Naštete ekipe so si dodatna mesta priboralila, ker izpolnjujejo “wild card” pogoje.

– Sezona v ABA 2 ligi se bo pričela 24. septembra. Redni del sezone bo trajal do 7. aprila, končnica se bo pričela 14 aprila.

-ABA liga bo še naprej spremljala razvoj sitiacije povezane z virusom COVID-19 in ostala v stalnem kontaktu z državnimi in zdravstvenimi organizacijami.

Foto: Budućnost VOLI

Sorodne objave