5 destinacij za Gorana Dragića v prestopnem roku

Goran Dragić

Goran Dragić je eno najbolj priljubljenih imen pred koncem prestopnega roka. Organizator igre, ki za Toronto po dogovoru z vodstvom ne igra, bi lahko kaj kmalu menjal svojo sredino. Preverili smo pet glavnih destinacij za slovensko legendo.


Pogodba Gorana Dragića je v tej sezoni vredna 19 milijonov dolarjev. V letošnji sezoni je za Toronto na peščici tekem dosegal po 8 točk, 2 skoka in 2 podaji. Gre za premajhno število tekem, da bi lahko verjeli, da je Dragić tako padel. Še vedno je cilj nekaterih ekip. Katere so torej tiste, ki se največkrat omenjajo v stavkih z njim?

Denver Nuggets

Najmanj verjetna je prav Denver, ki pa se omenja. Na istem položaju igrajo Facundo Campazzo, Monte Morris in Will Barton, ki so v to tudi nekoliko prisiljeni po poškodbah Denverja. Položaj organizatorja pri njih nima enakega pomena in zdi se, da bi lahko Goran še kako »pasal« v ekipo. Kaj bi Denver lahko ponudil? Bore malo, a menjava okoli Facunda Campazza in JaMychala Greena bi lahko dosegla svoj cilj.

Memphis Grizzlies

Memphis je šel v sezoni in pol od ekipe iz repa lestvice preko člana končnice do resnega potegovanja za nastop v finalu. Položaj organizatorja je zapolnjen. Ja Morant je jasna prva violina, a prav na njegovem položaju šepajo, če se ta poškoduje ali pa je preprosto le na klopi. Tyus Jones in odličen Melton preprosto nista tako izkušena kot Goran. Bi bila menjava okoli njiju dovolj, da prepriča Toronto in Memphis? Morda bi se moral vključiti tudi Kyle Anderson, da se pokrijejo plače. S tem bi Grizliji dobili veterana, ki ima šampionski pedigre.

Atlanta Hawks

Bolj kot dobra destinacija za Dragića, je Atlanta ekipa, ki ima nekaj, kar si želi Toronto. Vemo, da si želijo Danila Gallinarija, ki bi lahko pokril položaj centra in krilnega centra. Plači se ujemata, Atlanta odpre prostor za Collinsa, Dragić pa postane veteranska prezenca ob Youngu.

Dallas Mavericks

Vseskozi se je Dallas omenjal kot priljubljena destinacija našega Gorana, ki naj bi rad zaigral ob Luki. Žal pa Dallas preprosto nima dovolj sredstev, da bi dobil Gorana v direktni menjavi. Omenjal se je Jalen Brunson, a slednji igra preprosto predobro, da bi se ga odrekli. Tu je morda Dwight Powell, a ne vemo, če bi to uspelo. Koga bi lahko Dallas ponudil komurkoli za kogarkoli?

Buy-out možnost

To ni destinacija v ligi kot ekipa, ampak kot možnost, ki je realna. Že nekaj časa se namiguje, da naj bi Gorana Dragića ekipa v menjavi preprosto odkupila in bi postal prosti igralec. Podpisal bi lahko s komerkoli in se napotil kamor želi. Kaj pravite na vrnitev v Miami in osvojitev prstana kot legenda Vročice?

Related posts