Dončić vprašljiv za četrto tekme končnice proti Clippersom

Nastop Luke Dončića je za četrto tekmo prvega kroga končnice, v kateri Dallas po zadnjem porazu proti L. A. Clippersom še vedno vodi z 2:1, vprašljiv.


Slovenski zvezdnik, ki v seriji proti kalifornijskemu velikanu v povprečju dosega neverjetnih 38 točk, 9 asistenc in 8,7 skokov, je v drugem polčasu začutil bolečine v vratu, ki jih je po tekmi sam opisal kot ‘heksenšus’. Te so se mu postopoma razširile še v levo roko.

Tako Luka kot Glavni trener Mavsov Rick Carlisle pred četrto tekmo ostajata optimista.  »Mislim, da ne bo težav na naslednji tekmi«, je dejal Dončić, »Menim, da bo igral,« pa so bile za sedmo silo besede Carlisla.

22-letni Ljubljančan je bil letošnjo sezono zelo zanesljiv kar se tiče poškodb, kar ne moremo reči za njegovega zvezdniškega partnerja Kristapsa Porzingisa. Luka je od 72-tih tekmah rednega dela nastopil na 66-tih, brez njega pa je Dallas igral presenetljivo dobro. Toda končnica je drugačna zgodba in dejstvo je, da brez Dončića Mavsi težko računajo na konferenčni polfinale.

 

Photo: psy-groups.online

Sorodne objave