Liga Nova KBM: Hopsi Polzela so se uvrstili v končnico

Ljubljana – Na Polzeli so v tekmi, ki je odločala o zadnjem potniku v četrtfinale Lige Nova KBM, gostovali igralci zadnjeuvrščene ekipe Triglava. Domačini so po veliko boljši igri v drugem polčasu zanesljivo zmagali in se kot zadnji uvrstili v četrtfinale Lige Nova KBM, kjer bodo igrali s Cedevito Olimpijo.


LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA
7. kolo – Liga za obstanek
Petek, 30. aprila

HOPSI POLZELA : ECE TRIGLAV 103:79 (21:26, 26:24, 30:16, 26:13)
Hopsi Polzela: Collins 14, Copot 8, Jurček 23, Miljković 1, Goltnik 10, Kosič 16, Habot 31.
ECE Triglav: Grubelić 22, Dornik 13, Praljak 2, Urbiha 7, Stavrov 11, Milašinović 15, Rodič 4, Smrekar 5.
CELOTNA STATISTIKA
Na Polzeli sta ekipi Hopsov in ECE Triglava odigrali tekmo, ki je za domačo ekipo imela velik vložek, saj bi se z zmago kot zadnji uvrstili v četrtfinale Lige Nova KBM. Za ECE Triglav tekma ni imela večjega pomena, razen dostojnega slovesa od sezone in žal tudi Lige Nova KBM. V prvem polčasu so Hopsi, čeprav favoriti za zmago, odigrali pod vtisom pomena srečanja. V obrambi jim nikakor ni steklo, po koncu prvega polčasa so zaostajali za tri točke in jih prejeli kar 50. V drugem polčasu pa so domačini šli na vse ali nič in v napadu prikazali pravo malo kliniko ter dosegli kar 56 točk, konec tekme pa so dočakali kar s 63% metom iz igre. Gostom pa se je v drugem polčasu poznala nekoliko krajša klop in padec zbranosti in igralci iz Polzele so se lahko veselili uvrstitve v četrtfinale.
Za domače moštvo je vrhunsko tekmo odigral Bčaž Habot, ki je dosegel kar 31 točk s 100% metom iz igre (13:13) in prostih metov (5:5), zbral pa je tudi 9 skokov. Žiga Jurček je dodal 23 točk. Pri gostih je bil napadalno najbolj razpoložen Sandi Grubelić, ki je dosegel 22 točk, sledil mu je Dejan Milašinović s 15.
Hopsi Polzela se bodo v četrtfinalu pomerili s Cedevito Olimpijo, serija se bo začela 4. maja.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA LIGE NOVA KBM

Foto: KZS

Sorodne objave