Denver in Toronto vrnila udarec, Oklahoma ostaja izgubljena

V noči na sredo so bile odigrane tri tekme končnice, vse tri pa so pripadle domačemi moštvom. Najprej se je za poraz navijačem oddolžil Toronto, ki je s 111:82 popolnoma nadigral Orlando Magic, nato pa je tudi Denver po izjemnem preobratu prišel do prve zmage v končnici. Varovance Gregga Popovicha iz San Antonia so po napeti končnici premagali s 114:105. Portland je na domačem parketu še drugič ugnal Oklahomo (114:94), ki v post-sezoni še ne najde pravega ritma.


V Denverju so se po dobri polovici igre domači navijači ustrašili, da se bo ponovila zgodba iz uvodne tekme. Met iz igre ni stekel, Popovicheva obrambna strategija, pa je še enkrat več obrodila sadove. Nikola Jokić in soigralci so zaostajali že za 19 točk, nato pa prišli do izjemnega preobrata, zabili žebelj v krsto San Antonia in ob koncu zmagali z razliko devetih točk.

Izjemno so bili razpoloženi kar štirje igralci, ki so dosegli dvomestno število točk. Jamal Murray, ki je sicer zgrešil prvih osem metov, je v statistiko vpisal 24 točk, Gary Harris 23, Nikoli Jokiću je uspel dvojni dvojček (21 točk in 13 skokov), Paul Millsap pa je dosegel 20 točk.

https://www.youtube.com/watch?v=c3izz7LBCEo

Na strani poraženih je z 31 točkami izstopal bivši zvezdnik Toronta DeMar DeRozan. Denverjev povratek je vzbudil močna čustva tudi pri najizkušenejšemu trenerju v ligi Greggu Popovichu. »Podarili smo jim 38 točk v zadnji četrtini. Konec zgodbe,« je bil nadvse jezen gostujoči strateg, ki je v drugem polčasu prejel eno redkih tehničnih napak.

Toronto pokazal stari obraz

V »jurskem parku« se je po prvem domačem porazu značilno huronsko navijanje malce poleglo, toda vse se je spremenilo, ko so domači ljubljenci na drugi tekmi pokazali igro iz rednega dela. Od prve minute so nadzirali igro in Orlandu niso pustili da razvije svojo. Po visoki zmagi s 111:82 je izzid med Torontom in Orlandom izenačen na 1:1.

Pri Raptorjih je bil odlično razpoložen nekdanji MPV Kawaii Leonard, ki je dosegel 37 točk. Z 22 točkami in sedmimi asistencami se mu je pridružil še Kyle Lowry, ki na prvi tekmi ni dosegel koša. Na strani poraženega Orlanda sta bila razpoložena samo dva košarkarja, Aaron Gordon je dosegel 20 točk, Terrence Ross pa jih je nanizal 15.

https://www.youtube.com/watch?v=AlcIucKGVKU

Težki trenutki za Westbrooka in Georga

Paul George in Russel Westbrook, velesili ameriške košarke, ki trenutno vlečeta voz Oklahome še v drugo nista bila dovolj, da bi se njuna ekipa približala zmagi. Moštvo Portland Trail Blazers je na krilih CJ McColluma, ki je dosegel 33 točk in osem skokov, in Damiana Lillarda, ki jih je prispeval 29, doseglo že drugo zmago na domačem parketu. Z 29 točkami je pri poražencih izstopal George.

Portland je bil točkovno močnejši v prav vseh četrtinah in s končnim rezultatom 114:94 nasprotnike postavil v nezavidljiv položaj pred tekmami v Oklahomi.

Sorodne objave