K40: Znana oba finalista v 1.B ligi

V 1. B ligi na povratnih polfinalnih tekmah ni prišlo do presenečenj. Tako bomo spremljali finale med KK Grosuplje in Medenim vrtom.


Na povratnih tekmah sta favorita slavila visoki zmagi. Tako bomo v finalu 1.B lige K40 spremljali tekmo med KK Grosuplje in Medenim vrtom iz Šenčurja. Zmagovalna ekipa si bo zagotovila neposredno uvrstitev v 1. ligo K40, medtem ko bo drugo uvrščena ekipa glede na sistem v novi sezoni igrala dodatne kvalifikacije ali pa dobila povabilo v 1. ligo K40. To je odvisno od tega, ali bo 1. liga razširjena na 10 ali 12 ekip.
Polfinale 1. B Liga
KK Grosuplje : Lisjaki Šentvid 70:40 (17:9, 21:8, 22:9, 10:14)
Statistika tekme
KK Grosuplje: Gostje so na povratno tekmo prišli oslabljeni, zato smo na povratni tekmi prišli do zmage na lažji način kot na prvem dvoboju. Hvala ekipi Lisjakov za 2 dobri tekmi in se vidimo v naslednji sezoni!
Lisjaki Šentvid: Na povratni tekmi nismo pričakovali presenečenja. Ekipa Grosuplja je dovolj izkušena, da je tekmo speljala po svojih željah in jim na tem mestu čestitamo za suvereno uvrstitev v finale. Mi pa smo z mislimi že v naslednji sezoni za katero se bomo bolj pripravili in delali na trenutnih šibkih točkah.


Polfinale 1.B Liga
Kočevje : Medeni vrt 61:80 (11:10, 19:25, 16:26, 15:19)
Statistika tekme
Kočevje: V tekmo smo stopili z željo,da slavimo zmago na domačem igrišču. Po vodstvu v 1.četrtini so gostje prevzeli pobudo ter prednost do konca zviševali in tako zasluženo slavili. Z izpadom v polfinalu se nam ni uresničila želja iz začetka sezone,da zaigramo v finalu 1.b lige. Čestitamo ekipi Šenčurja za uvrstitev v finale in viden napredek ekipe ter dobro delo trenerja čez celotno sezono.
Medeni vrt: Srečni smo, ker smo prišli v finale K40 lige. Premagali smo nasprotnika, ki je izkušenejši od nas, ampak mi smo izkoristili našo hitrost in mladost in zasluženo zmagali.

Foto: K40

Sorodne objave