Priložnost učiti se od najboljših

Luka Dončić se je zopet znašel na naslovnici ugleden ameriške športne revije Sports Illustrated. Tukaj je avtor besedila ob besedah odličnemu 22 -letniku namenil tudi nekaj besed o pomembnosti prihoda nekoč odličnega organizatorja igre Jasona Kidda na trenersko klop moštva iz Dallasa. “Ko dobite tako edinstveno priložnost sodelovati s tako posebno nadarjenim športnikom, kot je Luka, je preprosto ne smete izpustiti iz rok,” je s samimi hvalami na račun našega zvezdnika začel eden najboljših branilcev franšize, v kateri je doživel svoja najboljša leta košarke.


Legendarni Jason Kidd se zelo dobro zaveda, kaj pomeni Luka Dončić za njihovo moštvo. On ni le prvi obraz lige NBA, ampak velja tudi za igralca, ki bi lahko ob pomoči izkušenega in prekaljenega Kidda še dodatno napredoval.

“To bo komaj četrta NBA sezona za Luko Dončića, ki ima kljub fascinantnim statističnim podatkom še ogromno prostora za napredek,” v članku z naslovom “Učiti se od najboljših” uvodoma začne Michael Shapiro, ki v nadaljevanju večkrat poudari o pomembnosti prihoda Kidda na trenersko klop. “Glavna naloga novega trenerja bo nekoliko razbremeniti Luko v napadu, saj bo sezona znova zelo dolga, slovenski megazvezdnik pa ima za seboj vse prej kot normalno poletje. Če bo Kidd uspel uravnotežiti ustrezno minutažo z Lukovim učinkom na parketu, bodo zmagovalci vsi trije – košarkar, trener in posledično celotno moštvo.”

Ne smemo pa pozabiti, da celotna ekipa v letošnji sezoni veliko upov polaga v še enega odličnega košarkarja in sicer latvijskega reprezentanta Kristapsa Porzingisa, ki naj bi po številnih poškodbah vendarle znova našel  stare občutke.

Foto: Si.com

Sorodne objave