5 najslabših igralcev na tekmi Vseh Zvezd

NBA tekma Vseh Zvezd ironično nikoli ni bila gledana zaradi njenega tekmovalnega naboja, temveč zaradi šova. Eden izmed glavnih aspektov le tega je venomer bil njen izbor igralcev, saj so si slednji z uvrstitvijo na All-Star tekmo zagotovili večno slavo. Izbor na prestižno tekmovanje košarkarju nada naziv enega boljših v ligi in mu pomeni veliko čast. Toda na vsake toliko se v kupici zvezdnikov znajdejo izjeme, ki si morda nastopa na tekmi Vseh Zvezd ne bi zaslužile. Ameriški košarkarski portal Clutch Points je sestavil listo petih igralcev, ki niso zasluženo nastopili na danem spektaklu.


  1. Tyrone Hill, 1995

Skozi svojo kariero je bil Tyrone Hill soliden igralec, toda dejstvo, da je končal na listi zvezdnikov All Star tekme je presenetljivo. Je že res, da je Hill pri Clevelandu leta 1995 v povprečju dosegal dvojnega dvojčka (13,8 točk in 10,9 skokov), toda med ljudmi in sedmo silo na nobeni točki v svoji karieri ni naredil zvezdniškega vtisa.  Omenjeni dvojni dvojček je košarkarju navsezadnje uspeval le v petih sezonah njegove 14-letne kariere.

  1. James Donaldson, 1988

Podobno kot Goran Dragič izpred dveh let je na tekmo Vseh Zvezd Donaldson vstopil kot rezerva poškodovanemu košarkarju. Toda za razliko od našega kapetana Američan še zdaleč ni bil motor svoje ekipe in daleč od zvezdniških predstav. Pri Dallasu je kot center leta 1988 v povprečju nabiral 9,3 skoke, zanimivo pa je, da je leto poprej, ko se na tekmo ni uvrstil, dosegal še 2 skoka več in solidnih 10,8 točk.

  1. Jamaal Magloire, 2004

Magloire je svoj nastop na All Star tekmi doživel leta 2004 kot član takratnega moštva New Orleans Hornets. Potrebno je izpostaviti, da je New Orleans takrat spadal pod Vzhodno konferenco in tisti, ki se tega obdobja spomnite morda veste, kako klavrna slika je takrat krojila Vzhod. Vsi dobri centri so v tem času kraljevali na Zahodu:  Tim Duncan, Kevin Garnett, Shaquille O’Neal, Dirk Nowitzki, Chris Webber, itd. To je bila tudi posledica, da je Magloire na prestižni tekmi sploh nastopil, saj veliko izbire med visokimi igralci ekipa Vzhoda ni imela. Američan je v svoji »all star sezoni« v povprečju dosegal skromnih 7,2 točk in 6,5 skokov na tekmo.

  1. B.J. Armstrong, 1994

Kar gre Američanom še danes v nos je, da je bil Armstrong leta 1994 na tekmo Vseh Zvezd izvoljen s strani gledalcev, kar pomeni da je bil dejansko član začetne peterke. S svojim povprečjem 14,8 točk in 3,9 asistencami ni mogel impresionirati nikogar, zakaj je torej dobil tolikšno podporo občinstva? Govori se, da so navijači Chichago Bulls ravno prebavljali prvo upokojitev velikega Michaela Jordana, vse upe pa so obesili na svojega organizatorja igre, B.J. Armstronga. Medtem, ko se je Jordan preizkušal v bejzbolu, je Armstrong doživljal vrhunec svoje kariere, kljub povprečni statistiki.

  1. Yao Ming, 2011

Še eden izmed primerov dobrega igralca, ki po mnenju mnogih ni zasluženo nastopil na All Star tekmi TISTO SEZONO! Leta 2011 je Ming zaradi poškodbe nastopil le petkrat, a znova po zaslugi oboževalcev, ki so mu naklonili goro glasov, je kitajski velikan nastopil v začetni peterki spektakla. Tisti najbolj ogorčeni še danes krivijo Kitajce, iz kjer naj bi več kot očitno prišla večina glasov.

Mingov nastop na tekmi Vseh Zvezd je še danes temeljni argument za vse tiste, ki mislijo da sistem voljenja igralcev s strani oboževalcev ni pravičen in potrebuje kvalitetno prenovo.

Photo: The Dream Shake

Sorodne objave