Nikolić treniral tudi z Dončićem

Aleksej Nikolić je tip pred vrnitvijo na parkete. Potem, ko je bil posojen k Trevisu, ter se nekaj časa ubadal s poškodbo je sedaj znova pripravljen, da obleče “najljubši” dres, dres beograjskega Partizana. O občutkih ob povratku je spregovoril tudi za klubsko televizijo.


“Vrnil sem se v ta prelepi klub. Za mene je to nekaj posebnega. Lepo je videti stare obraze s katerimi sem sodeloval in tudi nove s katerimi se še spoznavam. Atmosfera je dobra, predvsem delovna, počutim se dobro,” je povedal Nikolić.

V Trevisu je imel do prekinitve tekmovanja dobro sezono. “Dobil sem kar sem iskal, to so igralne minute in mislim, da sem jih dobro izkoristil. Imam še malo prostora za napredek in razmišljam tudi o tem. V bistvu mi je bilo najpomembneje, da pridobim samozavest in to mi je na teh tekmah uspevalo, upam da bom tako nadaljeval.”

Nikolić, ki je sedaj saniral poškodbo kolka, ki ga je mučila večji del prejšnje sezone, bo sedaj igral pod taktirko Saše Filipovskega, slovenskega trenerja, ki je v Beograd prišel pred kratkim. “Atmosfera je delovna, on je poznan po tem. Od prej se osebno ne poznava, a to mi je znano že od drugih. Vem kako razmišlja in kakšen način dela ima. Ta ekipa je za njega in mislim, da so se na njega navadili. Čuti se sprememba v igri in vse se premika k boljšim rezultatom. Mi moramo samo storiti vse kaj je v naši moči, ” je sodelovanje z rojakom komentiral Nikolić.

25-letni organizator igre se je na sezono pripravljal tudi z Luko Dončićem. “Bil je doma in potreboval je nekoga, da se mu priključi na treningu, saj ne mara delati sam. Bilo je zelo zabavno, on je med pet najboljšimi košarkarji v NBA, veliko mi je pomenilo, da se neke stvari lahko naučim od njega in vidim kako dela in razmišlja. Imela sva mnogo tekmovalnih treningov, njegov tekmovalni duh je na maksimumu. Bilo je lepo, a mislim, da seje že vrnil nazaj v ZDA. On je pripravljen, da znova pokaže česa je sposoben.”

Partizan v četrtek čaka gostovanje pri Mornarju in prav mogoče je, da bo Nikolić takrat znova zbral uradni nastop v črno-belem dresu.

 

Foto: BC PARTIZAN TV/SCREENSHOT

Sorodne objave