2. SKL: Vroči Troti in Sežana po tretjo zaporedno zmago

Potem, ko se je prejšnjo soboto odigrala le polovica tekem drugega kroga 2.SKL, bomo jutri v tretjem krogu lahko na delu znova spremljali vse drugoligaške ekipe.


SOBOTA, 19.10.2019, OB 19:00, ŠD Medvode

Brinox Medvode – ECE Triglav

Medvode bodo po neuspehih v uvodnih dveh krogih do prve zmage tokrat na domačem terenu poskušali priti proti favoriziranemu Triglavu. V prejšnjem krogu so tekmo proti Parkljem izgubili predvsem pod košem, saj niso uspeli ustaviti razigranega Igorja Tratnika. Prav na centrskih položajih jim primanjkuje kvalitete, zato bo uspeh v veliki meri odvisno od tega, kako bodo uspeli ustaviti in na skoku omejiti Milana Kovačevića. Triglav je v prvem krogu v sami končnici prišel do pomembne zmage v gosteh proti Parkljem, veliko pa se znova pričakuje od Gabra Ožegovića.

SOBOTA, 19.10.2019, OB 19:00, ŠC Postojna

PVC Nagode Postojna – Parklji

V Postojni bomo spremljali obračun dveh ekip, ki sta bili do sedaj polovično uspešni. Postonjčani so pretekli vikend visoko izgubili v lokalnem obračunu proti močni Sežani, kjer so predvsem izgubili preveč žog (21). Za zmago proti Parkljem bodo morali tako precej zmanjšati število izgubljenih žog, dvigniti pa tudi odstotek meta za tri, ki je nazadnje znašal 28 % (met 8/29). Parklji prihajajo na gostovanje samozavestno, saj so nazadnje prepričljivo ugnali Medvode. V odlični formi sta Adrian Hirschmann in Igor Tratnik, oba sta prejšnjo soboto dosegla 28 točk. V kolikor bo Tratnik znova tako dominiral pod obročem, Hirschmann pa zadeval z razdalje, bi zmaga morala oditi v Ljubljano.

SOBOTA, 19.10.2019, OB 19:00, ŠD Na logu

Hrastnik –  Mesarija Prunk Sežana

Vodilna Sežana po dveh prepričljivih zmagah zdaj želi niz neporaženosti nadaljevati tudi proti Hrastniku. Na obeh dosedanjih dvobojih so precej rotirali in brez večjih težav prišli do zmage. Kvalitetno popolnjene imajo vse pozicije, kot kaže pa se je v sistem igre odlično ujel tudi novinec Aljaž Stopar. Hrastnik je za uvod doma tesno izgubil z Troti, ki so letos v odlični formi, tudi jutri pa bodo imeli veliko dela, če bodo želeli, da ostane zmaga doma. Napram prvi tekmi bodo morali predvsem popraviti skok, kjer je izredno dominaten center Sežane Tim Cole, saj bodo v nasprotnem primeru Sežančani prihajali do preveč drugih priložnosti.

SOBOTA, 19.10.2019, OB 19:30, Hala Tivoli

Ilirija – Ljubljana

V ljubljanskem mestnem obračunu je favorit zagotovo Ilirija, ki bo v legendarni Hali Tivoli poskušala priti do prve letošnje zmage, po tem ko so v prvem krogu po velikem preobratu klonili proti LTH Castingsu. Ljubljana je v letošnji sezoni popolnoma razpustila ekipo, tako da ima Ilirija, pri kateri kot posojeni nastopajo tudi nekateri slovenski reprezentanti mlajših selekcij, praktično na vseh položajih kvalitetnejše igralce. V kolikor ne bodo imeli igralci Ljubljane res izvenserijskega strelskega večera, bi morala Ilirija priti do zanesljive zmage.

SOBOTA, 19.10.2019, OB 20:00, ŠD Poden

LTH Castings – Celje

Škofjeločani bodo po visokem porazu proti Trotom pred domačim občinstvom zagotovo visoko motivirani, da popravijo slab vtis. Med tednom jih je okrepil tudi izkušeni center Gregor Jakhel Kolarevič, ki bo pod koš zagotovo prinesel še več čvrstine. Na gostovanju so razočarali predvsem pri metu za tri, saj so zadeli zgolj štirikrat iz kar 28-tih poizkusov. Celjani so v prvem krogu kar nekoliko presenetljivo izgubili proti novincu iz Postojne, težko delo pa bodo imeli tudi na jutrišnjem gostovanju. V želju po uspehu bodo morali zaigrati precej bolj zbrano, saj so na prvi tekmi izgubili 21 žog, v obrambi pa tudi napravili 29 prekrškov, tako da so Postonjčani izvajali kar 36 prostih metov.

SOBOTA, 19.10.2019, OB 20:30, ŠD Lucija

Portorož – Troti

Po tretjo zaporedno zmago na obalo prihajajo tudi razigrani Troti, ki so se v prejšnjem kolu znesli nad LTH Castingsom. Kvalitetni so predvsem na branilskih položajih, kjer se odlično dopolnjuje izkušenost dvojca Ristič – Krivec z energijo Jureta Prusa. Pomembno bo predvsem kako bodo Portorožu parirali pod košem, saj imajo precej nizko zasedbo. Med tednom so tudi sporočili, da bo moštvo v nadaljevanju sezone vodil nadarjeni trener Nejc Kobal, ki je pred sezono v klub prišel iz Parkljev. Moštvo Portoroža je letos precej kvalitetnejše od lanskoletne zasedbe, temu primerne pa so tudi ambicije. Veliko se pričakuje od Nejca Zupana, ki je na prvi tekmi proti Ljubljani ob visoki zmagi igral precej rezervirano in le enkrat poizkušal z metom iz igre. Domači so še dodatno okrepili branilski položaj, saj bo prvič letos zanje igral tudi povratnik v moštvu, Luka Rožanc.

 

Sorodne objave