2.SKL: Celje prekinilo niz Hrastnika, drama v Tivoliju pripadla Portorožu

HRASTNIK – CELJE 68:73 (18:19, 22:21, 15:25, 13:8)


Hrastničani so po treh uvodnih porazih v sredo naskakovali še peto zaporedno zmago. Tokrat jim je nasproti stalo moštvo Celja, ki je v soboto v samem zaključku tekme izgubilo proti Trotom. V precej izenačeni prvi četrtini so si minimalno prednost priigrali Celjani, ki so ta del igre dobili z 18:19. Tudi v drugi četrtini smo lahko spremljali lepo igro na obeh straneh, a si nobenemu izmed moštev ni uspelo priigrati večje prednost. Hrastnik je kar nekajkrat povedel za štiri (na koncu tudi njihovo najvišje vodstvo na tekmi), a so se gostje vsakič znova hitro vrnili v igro, moštvi pa sta bili ob polčasu poravnani (40:40). Varovanci Uroša Grešaka so precej agresivneje odprli drugi polčas ter po obeh zadetih prostih metih Matica Pergerja povedli za sedem (40:47). Popuščali niso niti v nadaljevanju, izkušeni Miloš Miljković pa je ob pisku sirene s polaganjem prednost pred zadnjimi desetimi minutami povišal na deset točk (55:65). Hrastnik se je po seriji 13:2 dobre tri minute in pol pred koncem znova povsem približal (68:70), skoraj pet minutni post Celjanov brez dosežene točke pa je prekinil Miljković z zadetim prostim metom za 68:71. V zadnjih treh minutah Hrastnik ni mogel doseči koša in zmago je odšla v Celje. Pri domačih je najboljšo tekmo letos odigral Nik Gregorčič z 19 točkami in devetimi skoki (met iz igre 9/10), a ni imel prave pomoči soigralcev, poznala pa se je tudi odsotnost Žige Habata. Prvi strelec gostov je bil Rene Žvan z 16 točkami, pravo dominacijo pod košema pa je prikazal Miloš Miljković, ki je ob 15 doseženih točkah zbral še kar 18 skokov.

ECE TRIGLAV – LJUBLJANA 76:57 (15:11, 17:23, 28:11, 16:12)

Kranjčani so pretekli konec tedna proti Hrastniku prvič letos izgubili, izjemno favorizirani pa so stopili v boj za novo zmago proti Ljubljani. Tekmo so domači pričeli nekoliko nerazpoloženi v napadu, a prvo četrtino vseeno dobili s 15:11. Mlado moštvo Ljubljane je nudilo močan odpor in v 13. minuti igre znova povedlo (17:19), prednost pa so ohranili vse do konca prvega polčasa, ki so ga dobili s 32:34. Domači so precej odločneje začeli drugi del igre in po hitri seriji 7:0 znova povedli za 5 točk. Prednost je nato konstantno rastla in ob koncu tretje četrtine znašala 15 točk (60:45). Domači so v zadnjem delu igre nadzorovali tekmo in zanesljivo prišli do še šeste letošnje zmage. Pri gostih je bil prvi strelec Žiga Grobovšek, ki je 15 točkam dodal še osem skokov. Najboljšo tekmo v letošnji sezoni je prikazal Rok Jakobčič z 13 točkami in 12 skoki, že standardno pa je blestel tudi Gaber Ožegovič z 24 točkami.

ILIRIJA – PORTOROŽ 71:77 (20:18, 17:14, 14:15, 20:30)

Portorož je prišel na krilih zmage proti Medvodam v Ljubljano izjemno oslabljen, saj sta manjkala Nejc Zupan in Aleksa Kojadinović, nič boljše pa ni bilo niti stanje v taboru Ilirije, pri kateri nista zaigrala Mensud Julević in Dejan Milašinović. V izenačeni prvi četrtini so si domači po košu Alena Malovčiča le priigrali šest točk prednosti (19:13), a so gostje v zaključku četrtine znižali na le dve točki zaostanki. Podobno zgodbo smo spremljali tudi v drugi četrtini, na veliki odmor pa je po štirih zaporednih točkah v zadnji minuti polčasa Ilirija odšla z prednostjo petih točk (37:32). Odlično so domači odprli tudi drugi polčas in po dveh zaporednih trojkah Miloša Varagiča so povedli že za devet (43:34). Gostje so na to odgovorili s serijo 7:0 in se ponovno vrnili v igro. Zadnjo četrtino so gostje odprli z trojko Petra Vukoviča, sledil pa je šov Adina Kavgića, ki je nanizal osem zaporednih točk za Portorož in izid znova izenačil (55:55). Gostje so po trojki Eneja Miklavčiča dobre štiri minute pred koncem prevzeli vodstvo (60:61), prednosti pa do konca niso več izpustili iz rok. Za novo zmago Ilirije je bil premalo razpoloženi trio VujačićMalovčič  in Varagič, ki je dosegel kar 60 točk izmed 71. Pri gostih je najboljšo predstavo letos prikazal Luka Rožanc, ki je dosegel letošnji prvi dvojni dvojček (18 točk in 11 skokov), 17 točk pa je dodal Enej Miklavčič.

Foto: KK Celje

Sorodne objave