Helios in Olimpija za prvo lovoriko letos

Konec Eurobasketa je naznanil nezadržno bližanje pričetka nove sezone državnih prvenstev. V Sloveniji se bo sezona tradicionalno začela s superpokalom, ki ga letos gosti škofjeloška dvorana Poden.


Za prvi kos srebrnine se bosta med sabo pomerila finalista lanskega državnega prvenstva Cedevita Olimpija in Helios Suns. Ekipi sta v pretekli sezoni dominirali v obeh domačih tekmovanjih, saj sta se pomerili tako v finalu DP, kot v finalu pokala. V obeh primerih so bili uspešnejši zmaji, a Domžalčani imajo kljub temu svojo računico: “Nedvomno bo srečanje z Olimpijo za nas dober izziv in preizkus. Odigrali smo že sedem pripravljalnih tekem in približno vemo, kaj lahko pričakujemo od naših fantov. Zdaj počasi v sistem uvajamo še Austina Luka. Pozna se, da je prišel malce pozneje in ni še povsem pravi, a smo za zdaj z ekipo zadovoljni. Vemo, da Olimpija ne bo mogla igrati z vsemi, saj bo lahko prijavila le štiri tujce. Poleg tega so nekateri njeni igralci šele začeli trenirati z ekipo, imajo tudi težave s poškodbami … Ne gremo z belo zastavo. Skušali bomo presenetiti, kot smo rekli že lani pred obema finaloma.” je za RTV dejal trener Heliosa Dejan Jakara.

Na drugi strani za zmaje v poštev pride samo zmaga, a tekmeca nikakor ne podcenjujejo. Edo Murić: “Veselimo se prve tekme nove sezone. Vemo, da je pred nami en obračun, na katerem lahko osvojimo prvo lovoriko te sezone. S fanti bomo dali vse od sebe, da Superpokal odnesemo s seboj domov. Vemo, da je pred nami zahtevna tekma z neugodnim tekmecem, ki lahko vedno preseneti. Upam, da bomo pripravljeni, zagotovo pa bomo dali vse od sebe, da osvojimo prvo lovoriko.” 

Tekmo bo ob 20:15 mogoče spremljati na programu Sportklub 1.

Sorodne objave