Legendarni košarkar lige NBA vpleten v streljanje

Nekdanji zvezdnik lige NBA Shawn Kemp je bil v sredo aretiran zaradi streljanja iz avtomobila v ameriški zvezni državi Washington. Po podatkih policije je v sredo zgodaj popoldne prišlo do spora med potniki v dveh vozilih v bližini nakupovalnega središča v Tacomi, ki je privedel do streljanja. Poškodovanih ni bilo, eno od vozil pa je pobegnilo s kraja dogodka. Najdena je bila pištola, preiskava pa še poteka.


53-letni Kemp je bil ob 17.58 po lokalnem času, približno štiri ure po incidentu, priprt zaradi kaznivega dejanja streljanja z avtomobilom. Kasneje je bil izpuščen ob plačilu varščine. Nekdanji zvezdnik je v NBA igral 14 sezon in bil šestkrat udeleženec tekme vseh zvezd NBA, osem sezon pa je preživel v moštvu Seattle SuperSonics. Kemp je bil na naboru leta 1989 izbran kot 17. po vrsti.

Nekdanji košarkarski zvezdnik ni prvi igralec NBA, ki je imel težave z zakonom. Zaenkrat ni jasno, kaj je pripeljalo do spora in streljanja, ki mu je sledilo. Policija ni izdala nobenih dodatnih informacij o incidentu ali Kempovi vpletenosti vanj. Preiskava še vedno poteka, Kemp pa v zvezi s tem še ni dal nobene izjave za javnost.

Sorodne objave