Rudy Gobert nad kritike: “Povprečen navijač morda ne razume …”

Center Minnesote Timberwolves Rudy Gobert je ta teden nagovoril kritike izven sezonske zamenjave, zaradi katere je bil iz Utah Jazza menjan v ekipo Minnesote.


V intervjuju za New York Times je Gobert zagovarjal odločitev Timberwolvesov komentiral takole: “Povprečen navijač morda ne razume, kaj prinašam, vendar športni direktor v ligi ve.”

30-letni Francoz je v to sezono vstopil z impresivnim življenjepisom lige NBA. Trikrat je bil imenovan za All-Star, šestkrat za člana prve obrambne ekipe lige NBA in trikrat za obrambnega igralca leta lige NBA.

Kljub temu so nekateri mislili, da so Timberwolvesi zanj zastavili preveč svoje prihodnosti, zlasti zaradi negotovosti okoli tega, kako se bo povezal s kolegom iz centra All-Star Karl-Anthonyjem Townsom.

Čeprav je Towns trenutno poškodovan, zgodnji rezultati poskusa niso bili obetavni. Minnesota ima razmerje poraznih 16-19 in je 11. v zahodni konferenci, dve tekmi za devetim Jazzom.

Gobert pa je obrekovalce v intervjuju nagovoril takole: “Veliko ljudi slavi moje neuspehe. Zame je nekakšen znak spoštovanja, da imam ljudi, ki samo čakajo, da naredim nekaj narobe ali da moje ekipe začnejo izgubljati. Potem postanejo zelo glasni. In ko moje ekipe igrajo dobro, so spet tiho. Veste, nekako sprejemam, da je to del zunanjega hrupa, ki prihaja z vsem uspehom, ki smo ga dosegli v Utahu in v zadnjih nekaj letih moje kariere.”

Gobert je v nadaljevanju pojasnil, da je dobil več sovražnikov po tem, ko je dosegel večji individualni uspeh.

“Kritike so se začele, ko sem začel dosegati uspehe, ko sem začel zmagovati na naslovu obrambni igralec leta, All-NBA, ko sem bil All-Star. Ko je moja ekipa, ko smo začeli zmagovati na 50 tekmah in podobnem. Ljudje na družbeni mediji so vedno najbolj glasni. Ko grem ven, so običajno vse interakcije pozitivne. Družbeni mediji pa so drugačen kraj in ljudje, ki imajo veliko frustracij, lahko te izrazijo. Navijači bodo imeli svoje mnenje. Bolj govorim o medijih.”

Čeprav je bil začetek za Goberta v Minnesoti daleč od sanjskega, je ostalo še dovolj časa, da se stvari spremenijo. Tudi pri razmerju med zmag in porazov zaostajajo le 6,5 tekme za prvouvrščenimi New Orleans Pelicans.

Timberwolves bodo potrebovali več od Goberta, da bi dosegli to, česar so sposobni. Ko pa Towns okreva in ​​združi moči z Gobertom, Anthonyjem Edwardsom in D’Angelom Russellom, bi lahko bila Minnesota uspešnejša.

Sorodne objave