Francoski velikan obnorel Američane, obeta se nova evropska košarkarska senzacija

Mladi francoski košarkar je pritegnil pozornost ameriške medijske hiše ESPN, ki je objavila posnetke njegove igre. Že po prvem vtisu se napoveduje vzpon nove evropske košarkarske zvezde.


Osemnajstletni Victor Wembanyama je najnovejše ameriško košarkarsko odkritje v Evropi. Dvesto dvajset centimetrov visoki košarkar v letošnji sezoni nosi dres francoskega kluba Asvel, s katerim konstantno beleži nastope tudi v Evroligi. V elitnem evropskem košarkarskem tekmovanju letos beleži 6,5 točke in 3,8 skoka, nastopil pa je na 13 tekmah. Pred kratkim je proti Olimpii iz Milana zabeležil kar 18 točk, s čimer je pritegnil pozornost marsikaterega velikega kluba. Najbolj zanimivo pa je, da mladi francoz kljub svoji višini sploh ne igra na položaju centra! Wembanyama igra na krilnem položaju in se pogosto odloča tako za mete z razdalje, kot tudi prodore.

Američani so zaradi njegove napadalne prilagodljivosti že začeli napovedovati, da bi Francoz v prihodnosti lahko postal prvi izbor na NBA naboru. Kljub navdušenosti medijev mladenič ostaja prizemljen: “Ne zanima me, kaj ljudje opazijo in rečejo o meni. Ostati moram osredotočen na svojo igro in na svoj napredek. Ljudje pogosto vidijo le da sem visok in to je za njih dovolj, da rečejo da sem talentiran in pišejo o meni, čeprav me sploh niso videli igrati,” je mladi up dejal v enem izmed pogovorov za ameriške medije.

Sorodne objave