Pred Zmaji nov evropski spektakel

V sredo ob 20.00 bo stoženska velikanka prizorišče obračuna četrtega kola tekmovanja 7DAYS EuroCup, ljubljanska Cedevita Olimpija pa bo gostila nemški ratiopharm Ulm in se na evropski sceni skušala vrniti v zmagovalne tirnice. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo, televizijski prenos pa bo možno spremljati na Šport TV 1.


Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo ob 20.00 v domačih Stožicah na dvoboju četrtega kola 7DAYS EuroCupa gostili nemški ratiopharm Ulm, ki ga s klopi vodi nekdanji odlični organizator igre, Jaka Lakovič. Ljubljančani bodo skušali zabeležiti svojo tretjo evropsko zmago in se hkrati vrniti v zmagovalne tirnice po porazu minuli teden v turški Bursi.

Neposredni prenos tekme bo možno spremljati na Šport TV 1.

Za razliko od Cedevite Olimpije, imajo košarkarji ratiopharma Ulma po treh odigranih tekmah v Evropskem pokalu na svojem računu dva poraza in eno zmago. Slednjo so zabeležili v zadnjem, tretjem kolu, ko so na domačem parketu z 90:83 ugnali Umana Reyer Venezio. Najboljši strelec v vrstah Ulma je bil Semaj Christon z 19 točkami, podelil pa je tudi sedem asistenc. Sledil je Karim Jallow z 18 točkami in sedmimi skoki. Svoj prvi poraz v evropski sezoni so nemški košarkarji doživeli proti vodilni ekipi skupine B, Budućnosti VOLI (79:86), drugega pa proti italijanskemu Virtusu (76:87). Christon je tudi najboljši strelec ekipe v 7DAYS EuroCupu s povprečjem 15,7 točke na tekmo.

V nemškem državnem prvenstvu ima Ulm po sedmih tekmah na svojem računu štiri zmage in tri poraze, med drugim pa so v prvem kolu premagali evroligaški Bayern (86:83). V soboto so se v sedmem kolu košarkarji iz Ulma pomerili z ekipo Braunschweiga, in zmagali z 90:76, največ točk, 22, pa je dosegel Jaron Blossomgame.

Po dveh zaporednih zmagah v Evropskem pokalu je Cedevita Olimpija v tretjem kolu doživela poraz na gostovanju v Bursi pri ekipi Frutti Extra Bursaspor. Po uvodnem vodstvu Zmajev so v drugem polčasu pobudo na parketu prevzeli domači košarkarji in se na koncu veselili zmage s 93:84. Že v soboto so bili izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca znova aktivni, tokrat v regionalni ligi, in v sedmem kolu zabeležili visoko zmago proti Splitu (86:60).

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Pričakujemo težko tekmo. Ulm se v zadnjem obdobju dviguje v formi in igra odlično. Naši tekmeci premagujejo zelo dobre ekipe, ki jim stojijo nasproti. Z ekipo prihaja tudi Jaka Lakovič, odličen mladi trener, ki se je že dokazal. Ekipa Ulma je zelo disciplinirana in organizirana, igra nemškega moštva ima glavo in rep, zato je pred nami zahtevna naloga. Tako, kot na zadnjih nekaj domačih tekmah, si tudi tokrat želimo, da se nam navijači pridružijo v dvorani in nas podprejo, saj nam je veliko lažje z njimi. Potrebovali jih bomo, da so naš šesti igralec in nam dajo veter v hrbet.«

Jackie Carmichael, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Za zmago proti Ulmu bomo morali odigrati zelo dobro v igri v obrambi. Celotnih 40 minut moramo prikazati odlično igro, saj so naši tekmeci zelo dobro organizirani in igrajo pametno, obenem pa imajo na svojem seznamu kar nekaj izkušenih igralcev, ki so v svoji karieri med drugim igrali tudi v Ligi NBA. V svojih vrstah imajo tudi kar nekaj veteranov, igralci s klopi pa vedno dodajo svoje. Igrati moramo dobro. Zavedamo se dejstva, da si bo Ulm zagotovo ogledal našo tekmo z Burso, Nemci pa bodo videli, da smo imeli težave s fizično igro. Naši ostrostrelci bodo morali zadevati, vsi pa bomo morali dati vse od sebe v obrambi.«

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Sorodne objave