Izjemna tekma Luke Dončića premalo za novo zmago

V evropskem terminu smo lahko spremljali izjemno predstavo Luke Dončića, ki pa ni zadostovala za zmago nad Chicago Bullsi.


Tekmo so precej boljše na krilih Luke Dončića začeli košarkarji Dallasa, ki je hitro povedel s 16:9. Bullsi so izid ekspresno izenačili in še pred koncem prve četrtine prevzeli vodstvo. Dončić je bil v prvem polčasu zares nezaustavljiv, do odmora je namreč zabeležil že kar 30 točk, 7 skokov in 5 asistenc, a ob tem ni imel nikakršne pomoči soigralcev.

Mavericksom se je poznala odsotnost številnih pomembnih igralcev (tokrat so manjkali Hardaway Jr., Richardson, Finney-Smith, Kleber, Powell in Brunson), za nameček pa je odlično igrala tudi klop Chicaga, ki si je že do polčasa priigral prednost petnajstih točk.

Dončiću se je met v tretji četrtini ustavil, zato pa je toliko bolj blestel pri asistencah in je že po nekaj minutah igre v drugem polčasu zabeležil trojni dvojček. Mavsom se je v 32. minuti tekme ponovno uspelo približati na devet točk zaostanka, a so Bullsi hitro odgovorili in si ponovno priigrali prednost 17 točk, ki je do konca več niso izpustili iz rok (končni rezultat 117:101).

Luka je tekmo zaključil z izjemnim trojnim dvojčkom – 36 točk, 16 skokov in 15 asistenc, toda sam vsega ni zmogel. Drugi najboljši strelec Dallasa je bil z 20 točkami Kristaps Porzingis.

Pri Chicagu je odlično predstavo prikazal Lauri Markannen (29 točk, 10 skokov), s klopi pa so blesteli Garrett Templ(21 točk), Otto Porter Jr. (14 točk, 9 skokov) in Thaddeus Young (15 točk).

Sorodne objave