Reggie Miller bi udaril Michaela Jordana

Po izidu dveh delov serije Zadnji ples, ki govori o Michaelu Jordanu, je večina ljudi, ki so bili tako ali drugače povezani z Jordanovo kariero, izrazila veliko mero občudovanja do Jordana. Nekoliko drugačno mišljenje pa je v oddaji The Dan Patrick Show delil Reggie Miller, ki je med svojo kariero bil kar nekaj bitk z Jordanom.


Če je Larry Bird Jordana označil za boga preoblečenega v Michaela Jordana, pa Reggie Miller superzvezdniku Chicago Bullsov ni pel hvalospevov. “Nisem bil enakovreden Michaelu Jordano, ok? A oboževal sem bitke z njim in vem, da se mu veliko drugih igralcev klanja, a jaz se mu ne bom. To ni bilo nikoli v moji naravi. Morda bi se mu moral. Dobro je bilo govoriti o tistih časih, da sem sam pri sebi lahko obrnil nov list,” je povedal Miller, katerega nastop v seriji bomo lahko videli v prihodnjih delih.

Miller celo ni bil zainteresiran za nastop v Zadnjem plesu, a ga, kot pravi sam, “v govorjenje pred kamero prisilili.” Na začudenje Dana Patricka, ki je vodil pogovor je Miller dejal, da bi Jordana, če ga vidi danes morda udaril. Ko ga je Patrick pozval ali misli resno je nekdanji ostrostrelec Indiane odgovoril: “Z njim sva si izmenjala veliko krepkih.”

Miller je v 90. letih bil kar nekaj bitk z Biki Michaela Jordana, na prestol lige NBA pa se mu ni nikolu uspelo povzpeti.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Open Court-Basketball

Sorodne objave