Slaba novica za Slovenijo? Na OI bo igralo najboljših 12 iz zadnjega SP?

Olimpijske kvalifikacije so zaenkrat še vedno v načrtu FIBE, a prav lahko se zgodi, da bodo celo odpovedane, potniki na olimpijske igre pa določeni na drugačen način.


Nahajamo se v časih specifične globalne situacije, ko je večina dogodkov na čakanju. Ni drugače ni niti v športu, pod vprašanjem je celo izvedba letošnjih olimpijskih iger v Tokiu. Gledano iz košarkarskega vidika FIBA zaenkrat še ne načrtuje kakšnih koli sprememb. Kvalifikacije za OI so tako zaenkrat še v načrtu, a to bi se lahko kaj kmalu spremenilo.

Sportando poroča, da FIBA razmišlja celo o alternativni določitvi morebitnih potnikov na OI. Ena izmed idej, ki se je pojavila je, da bi tako v Tokiu nastopilo najboljših 12 moštev iz zadnjega svetovnega prvenstva. To bi bile naslednje ekipe:

– Iran
– Nigerija
– ZDA
– Argentina
– Japonska
– Španija
– Francija
– Avstralija
– Srbija
– Češka
– Poljska
– Litva

Obstaja tudi varianta po kateri bi se olimpijska moštva določilo na podlagi Fibine lestvice, v tem primeru bi se na zgornji seznam namesto Poljske uvrstila Grčija. Odločitev FIBE bo najverjetneje znana kaj kmalu, saj naj bi bil olimpijski žreb na sporedu 20. marca.

V primeru opisane rešitve so vsi upi o nastopu slovenske reprezentance v Tokiu izgubljeni.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: FIBA

Sorodne objave