Kevin Durant poziva NBA naj ovrže prepoved marihuane

NBA je ena izmed redkih športih organizacij v ZDA, ki strogo obsoja uporabu marihuane. Medtem, ko MLB in NHL igralcev, ki so na testiranjih pozitivni za uporabo marihuane, ne kaznujeta, pa ima NBA marihuano in z njo povezane izdelke zaenkrat še vedno na listi več kot 200 prepovedanih substanc. O tej temi je spregovoril tudi Kevin Durant, ki letos okreva po poškodbi ahilove tetive.


“Gre za eno tistih rastlin, ki zahteva okus. Če ti je všeč, ti je všeč, sicer pa se je sploh ne boš dotaknil. Dandanes njena uporaba sploh ne bi smela biti sporna,” je Durant povedal v pogovoru za Youtubov podcast Showtime basketball. “Marihuana je marihuana. Nikomur ne škoduje. Lahko samo pomaga in izboljša, ter naredi dobre stvari. Mislim, da okoli tega več ne bi smelo biti debat.”

V nadaljevanju je lastnik dveh šampionskih prstanov svojo razlago še podkrepil. “Vsi v moji soigralci vsak dan pijejo kavo. Vsak dan uživajo kofein. Prav tako gredo po tekmi na kozarec vina, kdaj pa kdaj spijejo tudi kaj drugega. Marihuano bi morali obravnavati enako. Zakaj se sploh pogovarjamo o tem. Upam, da bodo ljudje to stigmo prešli in dojeli, da marihuana služi samo za zabavo — ta rastlina nas povezuje.”

Kljub temu, da ima KD marihuano za povsem neškodljivo pa NBA očitno meni drugače. V začetku sezone je Dion Waiters, košarkar Miamija na letalu zaužil bombone z marihuano, posledično pa doživel napad panike. Nato je bil s strani Miamija suspendiran. Kasneje je bil del izmenjave po kateri je pristal v Memphisu, Grizliji pa so se Waitersu odpovedali. Dogajanje okrog Waitersa samo kaže nato, da ima NBA trenutno ničelno toleranco do substanc kot je marihuana in vprašanje je kdaj se bo to spremenilo.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: New York Post

Sorodne objave